Lees hier alle podcast shownotes

Klik op een aflevering om de shownotes te bekijken

Mijn verhaal en hoe is het 'zover' gekomen?


Reden 1
social media, zelfs een nieuwsbrief is te vluchtig om zaken grondig te bespreken

Reden 2
Alle Social media kanalen zijn ‘geleend’. Dit wit zeggen: Je MAG er posts ed plaatsen, maar als die algoritmes weer eens veranderen?

Vandaar een podcast. Net zoals een eigen mailinglijst en een website, is een podcast iets van jezelf en daar word ik dan weer happy van.

En dan nu de 2e vraag: waarom een podcast voor de ambitieuze beauty / wellness professional?

1. Er zijn er nog héél weinig podcasts, die zich specifiek richten op de beauty en wellness sector. Ik wil graag mijn kennis en bijna 30j ervaring IN de sector inzetten en doorgeven, zodat ook jij jouw eigen droomzaak kan uitbouwen aan de hand van mijn inzichten en voorbeelden uit de praktijk.

2. Er is nog héél veel werk te doen in onze sector. Vele werken téveel uren en houden te weinig winst over. En dat is helemaal niet vreemd of abnormaal…in onze opleiding wordt bijna géén aandacht gegeven aan ‘het leren ondernemen’. Je leer je vak en that’s it. Na je diploma sta je er alléén voor! En dat kan anders! Ik wil je leren dat tijd nemen om AAN je zaak te werken en te ‘leren hoe je ook een betere ondernemer wordt’ ook FUN kan zijn! Ik droom ervan dat onze sector opgewaardeerd wordt en dat iedereen daar goed haar boterham mee kan verdienen.

3. Ik zie het als mijn missie om élke zelfstandige en ambitieuze vrouw uit de sector te begeleiden, motiveren en inspireren om financieel én mentaal helemaal onafhankelijk te kunnen zijn.

4. Ik ben er 100% van overtuigd dat élke gediplomeerde beauty / wellness professional een succesvol én winstgevend instituut KAN uitbouwen, zonder daarom 24/7 te MOETEN werken (en dat kan mét of zonder personeel). Hoe? Door de juiste keuzes te maken en de juiste zaken aan te pakken … en dan kan je héél goed je boterham verdienen en échte vrijheid ervaren.

5. Net zoals ik voor mezelf onafhankelijkheid en autonomie héél belangrijk vind, wil ik dat ook heel graag doorgeven aan jij.

6. Eén van mijn kernwaarden is ook RUST en HARMONIE en dat gun ik jou ook …. Hard werken mag en KAN, maar je werk HOEFT je leven niet te overheersen, je kan perfect én een goede zaak én een leuk privéleven daarnaast hebben … Ik leer je graag hoe je efficiënter kan leren werken, zodat je terug rust ervaart in dat koppie van jou.

7. en dan als 7e reden . Een iets serieuzere reden: een quote van mijn pa zaliger: de gebraden kippen komen niet zomaar in je mond vliegen … en wat bedoelde hij daarmee … het komt NIET vanzelf aanwaaien … om succesvol én winstgevend te zijn en te blijven, moet je het heft in eigen handen nemen … zelf verantwoordelijkheid opnemen om het allemaal goed aan te pakken. Ik help je met deze podcast graag op weg.

Wil je niets missen, als eerste een melding krijgen als er een nieuwe aflevering online staat, abonneer je dan op deze podcast door op het belletje te klikken.

Of …. toon je waardering door sterretjes te geven.

Vind je dit een steengoede podcast, deel die dan ook zeker met je netwerk.

gratis E-boek met 7 direct toepasbare tips voor een succesvolle en winstgevende zaak? Vraag hem aan via deze link https://www.business2life.be/e-boek/

Wil je weten welke mogelijkheden ik zie voor de groei van JOUW ZAAK, vraag dan hier jouw gratis business scan aan: https://www.business2life.be/boost-your-beauty-business-vip/

Heb je vragen / opmerkingen over deze podcast, stuur dan een mailtje of spreek je boodschap hieronder in.

Veel luisterplezier en tot de volgende
Kathleen
Waarom zou je in godsnaam 'nieuwsbrieven' sturen?
Je bent misschien helemaal niet goed in schrijven of leest niet graag?

Geen probleem, ik snap je wel:
- Je klanten komen op de 1e plaats;
- je wilt een goede service geven,
- je vakkennis blijvend aanscherpen;
- je bent geen geboren schrijver;
- je hebt eigenlijk helemaal geen tijd om je bezig te houden met ‘brieven schrijven’.
De socials onderhouden neemt al méér dan genoeg tijd in beslag....

Weetje:
Een nieuwsbrief heeft een openingspercentage tussen de 40 en 60% of méér! Yes lady, je leest het goed … that is a lot of people!

Enne … ‘WAT schrijf je dan’? …

Nood aan inspiratie?

Tip: neem een blad papier en zet daar 12 thema’s op: tips, leuke weetjes, een blik achter de schermen, een cursus die je gevolgd hebt, advies dat je dagelijks aan je klanten geeft, je specialisaties, waarom je koos voor een bepaald merk, leverancier, apparaat, trends, nieuwe ontwikkelingen,…

12 thema’s = 12 nieuwsbrieven!

HOE schrijf je nu een goede, leuke nieuwsbrief waar je (toekomstige) klanten reikhalzend naar uitkijken?

Wees authentiek: schrijf je nieuwsbrief zoals je in het échte leven OOK bent, schrijf zoals je normaal tegen je klanten spreekt; Schrijf voor je béste klant. Hou Angèlleke in je achterhoofd (of Marthe, of Annelies, … whoever je beste klant is…), spreek haar/hem persoonlijk aan; Deel persoonlijke ervaringen van je apparatuur, producten, leg uit hoe een bepaalde behandeling werkt;

Hou er rekening mee: jij weet méér dan de gemiddelde klant, jij hebt je vakkennis! Entertain je publiek: wat leukigheden mogen er altijd tussen zitten; Niet zeker van je schrijfstijl? Spreek eerst alles in via een app (vb dolby on) en schrijf de nieuwsbrief pas daarna uit.

Lees je mail luidop voor, vooraleer je op de ‘send-knop’ drukt

‘Bekt’ hij niet goed? Met andere woorden … klinkt hij wat vreemd? Pas dan enkele woorden aan waardoor hij beter klinkt.

Wat dialect of Engelse woorden ertussen? So what? Als dat je manier is van spreken, doe het dan ook in je nieuwsbrief. Zorg voor een leuke, aantrekkelijke foto erbij. Sta zélf met je snoet op de foto (is voor de klant véél herkenbaarder) En er mogen zeker ook wat acties en/of promoties in vermeld staan; NEVER, ever forget: een call to action – wat moet de klant doen na het lezen van je nieuwsbrief? Maak dat zo DUIDELIJK als helder pompwater!

Heb ik jouw nieuwsgierigheid wat aangewakkerd om toch eindelijk eens aan die nieuwsbrieven te beginnen,
weet dan dat die helemaal niet zo ingewikkeld moeten zijn. .

Maar nu denk je misschien: oops,
WAAR EN HOE moet ik daar in hemelsnaam mee beginnen?
Ik zie dat eigenlijk niet zitten om daar helemaal op mijn eentje mee te starten.
Ik zou daar graag wat hulp bij krijgen.
Dan heb ik goed nieuws: ik heb hiervoor een specifieke online training ontwikkeld: de 1/1 marketinghulp, noemt ie.

Een exclusieve korte en krachtige coaching helemaal gericht op jouw zaak.
Individueel – 1 op 1 – alleen jij en ik.
Klik hier voor meer informatie: https://www.business2life.be/1-1-marketinghulp/
Daar vind je alle informatie en kan je direct deze cursus aanschaffen.

Graag eerst even een babbeltje met mij om te horen of het iets voor jou is?
Vraag dan je gratis business scan aan en dan kijk ik even met je mee.
Dat kan hier: https://www.business2life.be/boost-your-beauty-business-vip/

Krijg je graag 7 direct toepasbare tips voor een succesvolle en winstgevende zaak?
Vraag dan hier het gratis e-boek aan. https://www.business2life.be/e-boek/

Help mij deze podcast verder te verspreiden:
Abonneer je op deze podcast door op het belletje te klikken. geef je waardering door sterretjes te geven deel deze podcast met je netwerk.

Tnx a lot.
Graag tot later
Kathleen
Concurrentie? Daar geloof ik niet in!

Olapola … nu trap ik een open deur in 😊

Nee, maar serieus....Ik geloof daar oprecht NIET in.

Ik hoor je al denken: ‘Er zijn toch heel wat instituten en er komen er nog steeds bij, dus er komt méér concurrentie, toch?’

Ja én neen.

Enerzijds … ja … er zijn heel wat schoonheidsinstituten,
maar anderzijds zijn er ook heel wat meer klanten die naar een schoonheidsinstituut gaan en die ook op zoek zijn naar kwaliteit!

Nog een doordenkertje: doen ‘die concurrenten’ die allemaal ‘krak’ hetzelfde als jij?
Nee, toch?
En zelfs indien dat zo was? Wat dan?
Dan kan je je toch onderscheiden van de ‘anderen’ door een eigen identiteit op te bouwen en die extra in de verf te zetten.

Wat moet je nu concreet doen om alle concurrentie buiten te bonjouren?
Daarvoor moet het fundament dan je instituut STEVIG gebouwd zijn.

En wat is dat fundament?
Dat zijn de 5 zaken hieronder. Als die duidelijk zijn voor jou én je (toekomstige) klant, dan past alles netjes in elkaar en klopt je hele verhaal.
Dan trek je de juiste klanten aan die perfect bij jou en je instituut passen en nog nét niet met hun Visakaart gooien (inclusief de code) om behandelingen te boeken en alle producten aan te kopen die jij hen aanraadt 😊

1. Je Missie = wie wil jij helpen en waarom? Wat heb je hier en nu te doen? Waar ben je goed in? Waar krijg je energie van? Waarom doe je wat je doet? Klinkt héél simpel, maar IS dat niet. Vergis je niet: mijn VIP klanten zitten daar écht even op te kauwen om dat écht heel duidelijk te formuleren.

2. Visie = welke unieke kijk heb jij op de sector, welke overtuiging, heb je ergens een uitgesproken mening over? Vertel erover aan je (toekomstige) klant en je onderscheidt je al van ‘de massa’;

3. Je Kernboodschap = de rode draad in al je content = Wat doe je precies en voor welke doelgroep? Welke specialisaties heb jij die anderen niet hebben?

4. Je doelgroep! Wie is voor jou dé ideale klant? Kén je ideale klant door en door en weet er zoveel mogelijk van af. Welke verlangens, wensen, problemen, … heeft die en HOE kan jij daar precies met jouw behandelingen / producten voor dé oplossing zorgen?

5. Normen en waarden: wat zijn jouw levenswijsheden = de zaken waar je NOOIT van afwijkt? Bv eerlijkheid, zelfrespect, … brei dat ook nu en dan in al je content en je trekt mensen aan die zich daarin herkennen. Onthou … mensen kopen van mensen, niet van ‘een bedrijf’, dus wees authentiek in je verhaal.

Die 5 zaken hierboven vormen samen dé basis voor AL jouw content.

Gebruik je die in AL jouw communicatie met je (toekomstige) klant, dan toren jij hoog boven al jouw concurrentie uit en kan niemand jou nog na-apen …

Doe dat dan ook nog eens consequent, consistent en zorg ervoor dat het relevant is voor jouw volgers, lezers, … met andere woorden: doe je dat op die manier?

Dan kom je betrouwbaar en stabiel over, is je verhaal samenhangend en ook logisch voor je (toekomstige) klant.

Wil je graag weten welke mogelijkheden ik voor jou en je zaak zie? Vraag dan je gratis business scan aan.
Dat kan je via deze link: https://www.business2life.be/boost-your-beauty-business-vip/
Ik help je graag om je eigen unieke identiteit te creëren en die naar buiten te communiceren, zodat je de beste klanten aantrekt
en je van je zaak 'the place to go' maakt

Een gratis e-boek met 7 direct toepasbare tips voor een succesvolle én winstgevende zaak?
Vraag het aan via deze link: https://www.business2life.be/e-boek/

Help je mij deze podcast verder te verdelen?

Wil je geen enkele aflevering missen, aboneer je dan op deze podcast door op het belletje te klikken Geef je waarding met sterretjes deel deze podcast met je netwerk

Veel luisterplezier en graag tot een volgende aflevering
Kathleen
Trouwe topklanten in je zaak door een sterk merkverhaal.

Goh, … wie wil ze niet?

Die klant die nooit zeurt over de prijs,
die netjes aankoopt wat jij voorstelt,
die blindelings op jou vertrouwt;
die altijd stipt op tijd is,
die mond aan mond reclame voor jou maakt, zonder dat jij erom vraagt, …

Zo iemand die bij wijze van spreken haar bankkaart aan jou vertrouwt MET de code erbij 😊

Yep jouw ideale klant …

Waar let je op als je trouwe klanten in je zaak wilt?
1. Wat is voor jou een trouwe topklant? = die klant waar jij en jij alléén happy van wordt – jouw droomklant.
2. Hoe zorg je ervoor dat ze je vindt én dat zij klant wordt?
3. Hoe zorg je ervoor dat ze trouw blijft?


Wat is JOUW merkverhaal?
1. Bepaal de identiteit van je salon – normen en waarden – wat maakt jou uniek? Wat vind jij belangrijk?
2. (Missie) Wat zijn jouw sterke kanten? Waar verschil jij van je concullega’s? specialisaties?
3. Je visie = je eigen unieke kijk op de sector
4. Wie is jouw doelgroep? Wie wil JIJ als ideale klant? Zodat je beter kan begrijpen wie haar ideale klant is en wat die wenst – tot in de details
5. Welke kernboodschap wil je uitdragen? Wat wil je dat de klant denkt – voelt bij een bezoek aan je zaak?
6. Wat is jouw positionering? = hoe zet je je in de markt – hoe kom je over? Klopt dat met wat jouw ideale klant wil – met haar verlangens – wensen – dromen.
7. Hoe breng je dat allemaal over? Welke tone of voice gebruik je ? Bv uitnodigend, warm, empathisch, humoristisch, zakelijk, …

Moraal van het verhaal 🙂
* Je ideale klant in je salon krijgen kan écht, op voorwaarde dat je merkverhaal klopt en goed zit.
* Communiceer je merkverhaal altijd en overal op een consequente én consistente manier, zo herkennen toekomstige kanten zich sneller en trek je ze aan.
* Trouwe klanten? Dan zorg je ervoor dat je jouw merkverhaal in de praktijk omzet, gecombineerd met jouw branding … én dat consequent én consistent doet.


Links om te volgen

Wil je weten welke mogelijkheden ik zie voor de groei van JOUW ZAAK, vraag dan hier je GRATIS Business scan aan. https://www.business2life.be/boost-your-beauty-business-vip/ Ik geef je graag mijn beste advies.

Vraag hier je gratis eboek aan met 7 direct toepasbare tips voor een succesvolle en winstgevende zaak, zonder te verzuipen in (nog) meer werk.https://www.business2life.be/e-boek/

Wil je graag als eerste een melding krijgen als er een nieuwe aflevering online staat, abonneer je dan op deze podcast door op ‘volgen’ of op het belletje te klikken
Of … toon je waardering door mij sterretjes te geven
Of … vind je dit een steengoede podcast, deel die dan met je eigen netwerk Je doet er mij een héél groot plezier mee, want zo wordt ik sneller gevonden door nieuwe luisteraars.


Thanks

Heb je vragen / opmerkingen over deze aflevering, stuur dan een mailtje of schrijf hieronder een review

Veel luisterplezier en tot de volgende aflevering
Kathleen Ps En dan heb ik nog een échte toffe zomeractie om mee af te sluiten. Wil je graag zélf op je eigen tempo aan de slag met deze ideale klant? Dan kan je je inschrijven voor de crash course. De naam zegt het al: een korte en krachtige cursus. Daar leer je onder andere HOE je je ideale klant moet bepalen, maar er zit nog zoveel meer in bv: een social media plan, hoe maak je een marketingplan op, hoe verkoop je beter zonder te pushen, zelfs hoe je een correcte kostprijsberekening maakt, hoe je doelen stelt die je kan halen, … heel veel komt aan bod. Speciaal voor deze zomer, krijg je er nog een extra bonus bij. Normaal doe je deze crash course helemaal op jezelf, maar ik heb er nog een extra extra bonus aan toegevoegd. Schrijf je je in voor deze crash course, dan help ik je persoonlijk. Je krijgt er een extra uur coaching gratis bij. Alleen jij en ik. Dit is een éénmalige actie en enkel geldig als je inschrijft in juli 2023. Hier is de link naar de Crash Course:
Vragen die ik regelmatig krijg:

Kathleen, wat doe ik met klanten die om korting vragen? Ga ik daarin mee of niet? Doe ik een gratis huidanalyse of niet?
Mijn leverancier zegt dat ik géén gratis huidanalyse mag aanbieden? …. Wat doe ik nu best?
Een collega werkt met kortingskaarten of stempeltjes …
HOEVEEL korting kan/mag ik geven?

Hellup … hoe wéét ik of ik goed bezig ben? Wat doe ik best?

Tja, eerst en vooral: er is een verschil tussen GRATIS en gratis 😊
en de ene korting is de andere niet … zoals de ene klant ook de ander niet is.
Haha, nu raak je nog méér in verwarring, vrees ik … sorry, niet de bedoeling.

Er IS inderdaad een verschil, want het is heel belangrijk dat je vooraf even nadenkt:
WANNEER geef je iets gratis?
Aan wie?
Zomaar zaken gratis gaan uitdelen aan Jan en Alleman?
Nope …. Dat doen we niet.

Net zoals je ook geen flyers uitdeelt aan de hele provincie, maar dat gericht doet.
Maar je kan perfect zaken gratis geven aan de juiste personen op het juiste moment.

Ja, maar wanneer is dat dan? Luister dan naar deze podcast

Alvast een voorproefje:
Zoals mijn pa zaliger zei: een bliekske gooien om een snoek te vangen … of iets klein geven om iets groter terug te krijgen 😊, dat kan wél en dat leg ik je uit in deze aflevering.

Moraal van het verhaal: wat leer je in deze aflevering?

DENK na VOOR je aan kortingen begint: wanneer wil je die geven en aan wie?
Onthoud dat een goede klant NIET komt voor korting, maar voor JOU, je aanbod en het resultaat dat je geeft.
En … Een klant komt voor jouw aandacht, de service, de beleving, … niet voor korting.
Althans: als je de juiste klanten binnenkrijgt, maar dat hoor je in een andere aflevering over je ideale klant. Ik denk aflevering 4. Ga maar eens neuzen in de andere afleveringen als je daarmee nog in de knoei zit.

Nog even een kanttekening bij GRATIS.

Als je altijd kortingen geeft, dan verwacht je klant dat altijd, dan wordt die misschien zelfs boos als ze eens de volle pot moet betalen, dan dénkt die zelfs dat je normale prijzen gewoon te hoog zijn en zakt haar waardering voor je werk en je producten.

Wil je zo’n klanten in je instituut? De zagers en klagers over de prijs? Hmmmm … denk het niet, hé.

Word dus NIET de 'Queen van de kortingen',
maar de Queen van je zaak...

______________________________________________________________

en tot slot nog even deze heel belangrijke mededeling
Wil je weten welke mogelijkheden ik zie voor de groei van JOUW ZAAK, vraag dan hier je GRATIS Business scan aan: www.business2life.be/boost-your-beauty-business-vip
Ik geef je graag mijn beste advies.

Vraag hier je gratis eboek aan met 7 direct toepasbare tips voor een succesvolle en winstgevende zaak, zonder te verzuipen in (nog) meer werk. https://www.business2life.be/e-boek/

Wil je graag als eerste een melding krijgen als er een nieuwe aflevering online staat, abonneer je dan op deze podcast door op ‘volgen’ of op het belletje te klikken
Of … toon je waardering door mij sterretjes te geven
Of … vind je dit een steengoede podcast, deel die dan met je eigen netwerk

Heb je vragen / opmerkingen over deze aflevering, stuur dan een mailtje of zet je boodschap hieronder. Ze wordt gelezen en gewaardeerd.

Veel luisterplezier en tot de volgende aflevering
Kathleen

______________________________________________________________

PS link naar de zomercursus: https://www.business2life.be/boost-your-beauty-business-crash-course/

CRASH COURSE, nu met EXTRA COACHING erbij!!
ENKEL geldig deze zomer!!

Wil je eerst even horen of dit iets voor jou is? Geef me een seintje bsadagio@telenet.be of info@business2life.be
Even alles op een rijtje.

De link naar de Summer Crash Course vind je hier: https://www.business2life.be/boost-your-beauty-business-crash-course/. Schrijf je in VOOR 10 augustus en je krijgt er individuele begeleiding als BONUS.

Andere vragen? Wil je weten welke mogelijkheden ik zie voor de groei van JOUW ZAAK, vraag dan hier je GRATIS Business scan aan: https://www.business2life.be/boost-your-beauty-business-vip/

Ik geef je graag mijn beste advies.

Vraag hier https://www.business2life.be/e-boek/ je gratis ebook aan met 7 direct toepasbare tips voor een succesvolle en winstgevende zaak, zonder te verzuipen in (nog) meer werk.

Je kan me ook helpen om deze podcast beter te verspreiden.

· Wil je graag een melding krijgen als er een nieuwe aflevering online staat, abonneer je dan op deze podcast door op ‘volgen’ of op het belletje te klikken
· Of … toon je waardering door mij sterretjes te geven
· Of … vind je dit een steengoede podcast, deel die dan met je eigen netwerk, zodat méér mensen deze podcast vinden.

Heb je vragen / opmerkingen over deze aflevering, stuur dan een mailtje of zet je boodschap hieronder.

Veel luisterplezier en tot de volgende aflevering
Kathleen

ONDERWERP VAN VANDAAG:

Wat als alles tegenzit? Hoe ga je om met tegenslagen?
Want ja … het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn. Daar ben je zélf ook al achter, veronderstel ik.
Het leven geeft soms lelijke, zure citroenen in plaats van heerlijk zoete meloenen. Hoe ga je daarmee om?
En met tegenslag bedoel ik niet …
De concrete ondernemersvragen die je je stelt over je beauty / wellness salon, zoals bv
· Hoe verhoog ik mijn zichtbaarheid?
· Hoe groei ik verder, met gemak en zonder stress?
· Waar zit die ideale klant?
· Hoe verhoog ik mijn winst, zonder méér te moeten werken?
· Hoe haal ik mijn doelen?

Nee …. want als dat je vragen zijn en je instituut (nog) niet de zaak is waarvan je droomde, die je échte vrijheid geeft, dan heb je een probleem met je ondernemerskennis. Dan moet die eerst op punt gezet worden.

Daar zijn concrete oplossingen voor.

Weet je niet hoe je hieraan kan beginnen?

Zoek dan hulp bij een ervaren business coach, eentje uit de sector, die al in jouw schoenen stond, die dezelfde problemen ervaarde, die pad zélf met succes doorlopen heeft.

Hey, dat ben …. ik :-).

Neen, Ik heb het over tegenslagen in het leven. De échte grote builen en blutsen.

Wat doe je daarmee? Hoe pak je dat aan?

Ik geef hier wat voorbeelden uit mijn eigen leven en hoe ik ermee omgegaan ben. Niet om medelijden op te wekken of in de slachtofferrol te gaan staan: ‘goh ziedeens wat ik al allemaal meegemaakt hebt … of om te tonen hoe sterk ik wel ben …

Nee, ik geef me nu letterlijk een beetje bloot om aan jou te tonen dat je altijd weer recht kan komen, dat het positieve terugkomt … na élke crisis, na élke tegenslag.

Dus … klaar voor wat levenslessen en gouden raad van tante Kaat? Here we go.

Veel luisterplezier
Ps
Leestip: Wil je graag een straf verhaal lezen over iemand die in de meest donkere periode van haar leven, de juiste keuzes maakte om te overleven?

Lees dan zeker de boeken van Edith Eva Eger, een overlevende van de Holocaust.

'De Keuze'
'Het geschenk'

Veel leesplezier en graag tot de volgende aflevering.

Daar neem ik je mee in de wereld van je 'agenda'.

Over 'werken AAN je zaak' en voorbereiding en planning van je succes.

Tot dan
Even alles op een rijtje.

De link naar de Summer Crash Course vind je hier: https://www.business2life.be/boost-your-beauty-business-crash-course/. Schrijf je in VOOR 10 augustus en je krijgt er individuele begeleiding als BONUS.

Andere vragen? Wil je weten welke mogelijkheden ik zie voor de groei van JOUW ZAAK, vraag dan hier je GRATIS Business scan aan: https://www.business2life.be/boost-your-beauty-business-vip/

Ik geef je graag mijn beste advies.

Vraag hier https://www.business2life.be/e-boek/ je gratis ebook aan met 7 direct toepasbare tips voor een succesvolle en winstgevende zaak, zonder te verzuipen in (nog) meer werk.

Je kan me ook helpen om deze podcast beter te verspreiden.

· Wil je graag een melding krijgen als er een nieuwe aflevering online staat, abonneer je dan op deze podcast door op ‘volgen’ of op het belletje te klikken
· Of … toon je waardering door mij sterretjes te geven
· Of … vind je dit een steengoede podcast, deel die dan met je eigen netwerk, zodat méér mensen deze podcast vinden.

Heb je vragen / opmerkingen over deze aflevering, stuur dan een mailtje of zet je boodschap hieronder.

Veel luisterplezier en tot de volgende aflevering
Kathleen


"De tijd gaat snel, gebruik hem wel!"

Nog een dikke 4 maanden te gaan en 2023 is voorbij.

Hoogtijd om even alles te EVALUEREN.

Welke vragen stel je jezelf om je doelen wél nog te halen?

Eerst 1 ding: zie je het NIET zitten om dit helemaal op je eentje klaar te spelen? Wil je graag hulp? Roep dan de hulptroepen in en vraag je aan. Ik help je hier graag door.

Als je met 1 ding zou moeten beginnen, dan is dit de beste 1e stap die je kan zetten: Tijd blokkeren in je agenda!
Je vrijheid, je doelen halen, je dromen, … zitten in je agenda.

Als je géén tijd blokkeert om daaraan te werken, dan raast het leven door.

Dus … opdracht van juf Kathleen:
Neem NU je agenda en blok 1x per maand een halve dag in om AAN je zaak te werken.
Wat zijn de belangrijkste zaken die je moet weten?
Wat zijn je maandelijkse vaste kosten en welke zijn je variabele kosten? Die vormen de basis voor jouw kostprijsberekening.
Klopt jouw kostprijsberekening dan nog helemaal? Ben je héél zeker dat je een correcte berekening gemaakt hebt aan de hand van je werkelijke kosten en dat je op AL je diensten winst maakt?
Wat is je omzet per maand?
Hoeveel is je gemiddelde omzet per klant?
Wat is de verhouding tussen behandelingen en verkoop?
Hoeveel nieuwe klanten heb je gemiddeld per maand?
Er zijn nog parameters die je kan controleren, maar dit zijn toch de belangrijkste.

En dan begin je aan de evaluatie vragen. Stel jezelf maandelijks deze vragen en je zal makkelijker je doelen halen.

1. Welke doelen heb ik gehaald? (omzet, nieuwe klanten, verkochte producten, meest geboekte behandelingen- verhouding % behandelingen tov verkoop)
2. Ben je daar tevreden mee?
3. Wat heb ik daarvoor gedaan?
4. Welke uitdagingen heb ik aangepakt?
5. Ben je tevreden? Ok – verder doen en je doelen iets uitdagender stellen

en dan de volgende stap:

1. Wat ging NIET goed? Welke doelen heb je niet gehaald?
2. Hoe komt het?
3. Hoe kan ik dat in de toekomst vermijden?
4. Wat had ik beter of niet kunnen doen?
5. Wat ga ik anders doen in de komende maanden?
6. Waarop wil ik me in de volgende maand(en) focussen?
Olapola, een serieuze boterham nietwaar?

Maar dit zijn nog maar enkele van de zaken die ikzelf maandelijks controleerde.

Zo heb je ALTIJD een zicht op je EIGEN situatie. Dan hoef je niet meer te wachten tot dat gesprek bij je boekhouder, waarvan je de helft van de tijd zit mee te knikken, maar begot niet wéét waarover die mens het feitelijk heeft …

Nee, als je deze zaken allemaal bijhoudt, dan garandeer ik je dat je zaak zal groeien.

Dan wordt cijferen ineens wél leuk, want het gaat nu ineens over je EIGEN centen en je EIGEN zaak.

Dus ...
Wil je met een knal je jaar afsluiten, je doelen halen, …. ? Begin dan vanaf vandaag met cijfers bijhouden en evalueren.

DOEN, hé!

ik kom 'spoken' als je het NIET doet haha.
Even alles op een rijtje.

De link naar de Summer Crash Course vind je hier: https://www.business2life.be/boost-your-beauty-business-crash-course/. Schrijf je in VOOR 10 augustus en je krijgt er individuele begeleiding als BONUS.

Andere vragen? Wil je weten welke mogelijkheden ik zie voor de groei van JOUW ZAAK, vraag dan hier je GRATIS Business scan aan: https://www.business2life.be/boost-your-beauty-business-vip/

Ik geef je graag mijn beste advies.

Vraag hier https://www.business2life.be/e-boek/ je gratis ebook aan met 7 direct toepasbare tips voor een succesvolle en winstgevende zaak, zonder te verzuipen in (nog) meer werk.

Je kan me ook helpen om deze podcast beter te verspreiden.

· Wil je graag een melding krijgen als er een nieuwe aflevering online staat, abonneer je dan op deze podcast door op ‘volgen’ of op het belletje te klikken
· Of … toon je waardering door mij sterretjes te geven
· Of … vind je dit een steengoede podcast, deel die dan met je eigen netwerk, zodat méér mensen deze podcast vinden.

Heb je vragen / opmerkingen over deze aflevering, stuur dan een mailtje of zet je boodschap hieronder.

Veel luisterplezier en tot de volgende aflevering
Kathleen


Een beauty business starten, opbouwen én er dan voor zorgen dat die ook nog succesvol én winstgevend is en blijft?

Dat is gene kattepis.

Dat houdt héél wat in.

Als je al zover geraakt bent, stop dan even met waarmee je bezig bent en geef jezelf NU een ferme schouderklop…Yes! You dit it!

Want een succesvolle zaak … (waarvan je goed kan leven!)

draait niet enkel en alléén om …

constant investeren in de nieuwste apparatuur of je vakkennis aanscherpen.
‘de nieuwste behandelingen geven’ of de béste producten verkopen.
je klanten een perfecte service en klantenbeleving geven.
Nee, daarmee alléén red je het niet (meer)!

Dat vinden de meeste klanten eigenlijk al doodnormaal.

Er is dus méér nodig dan dat!

Als je op de langere termijn succesvol wil blijven en wil groeien, zonder stress en met méér gemak….

Dan moet je ook een goede kennis van ondernemen hebben.

Oooo hooo, ik weet dat dat niet het meest sexy onderdeel van je business is, want uiteindelijk ben je gestart vanuit een passie om mensen te verzorgen en niet om ‘de cijfers’ te gaan doen, maar het is toch belangrijk om goed te weten waarmee je bezig bent. ...

En het lange termijn plan voor ogen te houden.

Want … Wist je dat 50 tot 60% STOPT na amper 5jaar ondernemen? Cijfers om bij te blèten.

Wat nekt ze? Niet hun gebrek aan vakkennis .... nee ... een

Gebrek aan ondernemerskennis!!

Als de fundamenten van hun zaak er NIET of niet stevig genoeg zijn, blijf je dus ‘hangen’.. en verlies je misschien de moed en stop je je zaak!

En dat is zo jammer. Dat wil ik héél graag helpen vermijden.

Ik heb die fundamenten in een eigen systeem gegoten: de 7 beauty’s.

Het zorgt ervoor dat je ALLE stukjes van de puzzel kent en dat je die perfect kan leggen. Het één kan niet zonder het ander. Je hebt ze alle 7 nodig om een succesvol én winstgevende zaak uit te bouwen, zonder dat je je krom hoeft te werken.

En weet je? Eens je die 7 beauty's onder de knie hebt, is ondernemen ineens wél fun! Want je snapt de hele puzzel ineens. Leuk, toch!

In deze aflevering heb ik het ook over de 2 keerpunten in je carrière.

(over) volle agenda en weinig tijd voor andere zaken
(over) volle agenda en te weinig geld in de portemonnee
alles draait goed en je wilt next level gaan


Als je tot hiervoor al 'op eigen houtje' je plan kon trekken, dan komen nu de 7 beauty's (de fundamenten van je zaak) zeker aan bod. Nu moet je actie ondernemen om die onder de knie te krijgen!

Nee, de 7 beauty’s vormen samen een langere termijn visie, en volgen een logische strategie.

Ik kies er héél bewust voor om jou een totaalpakket aan te bieden en niet gaan voor de quick wins.

En ik wil, net als jij, dat investeringen renderen, dat je een lange termijn oplossing krijgt en na je traject, zonder mij ook verder kan.

Alles wat je leert met de 7 beauty’s, kan je niet meer ‘ontleren’. Eens je wéét hoe je het allemaal aanpakt, dan blijft die kennis nuttig voor de rest van je ondernemersdagen.

Hup ... hop ... vraag die gratis business scan aan 🙂 en ik kijk even met je mee. https://www.business2life.be/boost-your-beauty-business-vip/
Even alles op een rijtje

Wil je weten welke mogelijkheden ik zie voor de groei van JOUW ZAAK, vraag dan hier je GRATIS Business scan aan. Ik kijk graag met je mee met mijn jarenlange ervaring.
https://www.business2life.be/boost-your-beauty-business-vip/

Vraag hier je gratis eboek aan met 7 direct toepasbare tips voor een succesvolle en winstgevende zaak, zonder te verzuipen in (nog) meer werk.
https://www.business2life.be/e-boek/

· Wil je mij helpen deze podcast bekender te krijgen?
Abonneer je dan op deze podcast door op ‘volgen’ of op het belletje te klikken. Je krijgt dan een melding als er een nieuwe aflevering online staat.
Toon je waardering door mij sterretjes te geven
Deel deze podcast met je eigen netwerk, zodat méér mensen die vinden.

______________________________________________________________

Vandaag een aflevering over …. Tadaaaaa … het geven van een workshop.
· Wil je een instituut dat een goede reputatie heeft,
· waarover positief gepraat wordt,
· waar je topklant al maanden op voorhand afspraken inboekt,
· dat draait als een tierelier
· en waar je goed je boterham mee verdient, zonder je krom te werken?

Dan kan je gaan inzetten op het geven van workshops.
Waarom zou je een workshop geven?
Je profileert je als expert
Je klant leert je op een andere manier kennen (goed voor klantenbinding)
Je klant leert jouw volledige aanbod nog beter kennen, want je spreekt daarover in het begin van je workshop
Je trekt nieuwe klanten aan die de stap anders nog niet zouden durven zetten;
Je krijgt een omzetboost op enkele uren (ik heb nog workshops gegeven waarop ik zelfs tegen de 1000euro verkocht op enkele uren tijd … en ja, jij kandat ook als je het goed aanpakt)
Je krijgt een unieke kans om de missie en de visie van je salon mee te geven
Het is een leuk uitstapje voor je klant: maak het dus fun, interactief en gezellig met alles d’erop en d’eraan. Zo organiseerde ik eens een high tea make-up event … heel leuk, met mini taartjes op een ouderwetse étagère, ik had zelfs een ouderwets bloemetjes servies gekocht bij de ecoshop …. zorg er dus voor dat je klant gepamperd wordt en je salon krijgt zeker een boost

Hoe zorg je ervoor dat je workshop vol zit met de juiste klanten?

De makkelijkste manier is je eigen klanten uit te nodigen en hen te vragen om iemand nieuw mee te brengen: een buurvrouw, collega, dochter, zus, … mogelijkheden genoeg.
Je hebt maar 3 klanten nodig en je kan al een workshop voor 6 mensen verzorgen.
Maar hier kan je ook je mailinglijst en je socials inzetten om promotie te maken, je website, een flyer, een pancarte aan je kassa, … alle buzz is goed om mensen goesting te doen krijgen zich in te schrijven.

Even wat tips voor een goede opbouw van je workshop

Hou de tijd in de gaten – maak je workshop niet langer dan 2 à 3 uur en steek er een korte pauze in.
Begin met een persoonlijk advies (bv een korte huid- of kleuren analyse …)
Dan volgt een stukje informatie: je vertelt over je missie, je visie, je merk, de behandeling, … en waarom je daarvoor koos. Op die manier neemt de klant en toekomstige klant je veel serieuzer
Je geeft een demo van de producten of de behandeling – bv op 1 persoon
De deelnemers gaan zélf aan de slag
Zorg voor een leuke actie tijdens de workshop (kennismakingsaanbieding, korting enkel voor vandaag, verloot eventueel een leuke prijs … laat je fantasie de vrije loop – goodiebag
Maak eventueel een mapje met de korte inhoud van de workshop, zodat ze dat thuis nog eens kunnen herbekijken.
Sluit de workshop af individueel en per klant
Vergeet niet wat leuke foto’s te nemen en vraag aan je deelnemers of ze het ok vinden dat je die foto’s post. Vraag ook of ze inchecken en je taggen … gevolg: zij die er nu niet bij waren, zullen de volgende keer ook willen meedoen met je fameuze workshops.

Succes met je eerstvolgende workshop en laat zeker weten hoe het geweest is!

Veel luisterplezier
Kathleen